Світла, тепла та простора: мешканці Таромського і селища Ясного задоволені новою амбулаторією

У Дніпрі якісне переформатування єдиного медичного простору залишається пріоритетом. Відкриття нових лікувальних закладів (надто у віддалених районах міста) – це комфорт для людей і гідні умови праці для лікарів. У селищі Ясному, що межує з Таромським, на новозбудовану амбулаторію № 6 центру первинної медико-санітарної допомоги № 12 мешканці чекали з багатьох причин.

«Людей багато. До цього медичний центр був досить далеко від нас – у Таромському. Пішки дійти туди було неможливо – надто маломобільним. Крім того, у нас багато людей похилого віку. Так, транспорт є, але під маршрутку чи електричку треба ще підлаштуватися. Тож дякуємо, що амбулаторія з’явилася», — каже Вікторія Леонтьєва.

Дніпро має тривалу та плідну історію співробітництва зі Світовим банком, який спільно з містом фінансує будівництво та реконструкції загалом 29 амбулаторій, більшість з яких вже відкриті та приймають пацієнтів. Цей новий медзаклад – один з таких. Амбулаторію у Ясному звели з нуля – на місці колишнього пустиря. Коштом міста сюди придбали меблі та обладнання.

«Ми дуже раді і вдячні, що в нас з’явився цей лікувальний заклад і все, що в ньому є. Тут світло, просторо і тепло. Це дуже важливо», – розповідає мешканка Ясного Зінаїда Мальцева.

Нове приміщення відповідає всім вимогам безбар’єрності. Є функціональний пандус, необхідні вказівники, тактильна плитка, зручна для маломобільних груп населення вбиральня. Амбулаторія обслуговує майже 2 тис. людей. Фактично це всі мешканці селища Ясного, а також частково жителі Таромського. У будівлі облаштовано 11 кабінетів – серед яких є пункт щеплення та кабінет для гарячкових хворих. Лікар Дмитро Кушнір працює у Ясному майже десять років. Каже: у новій амбулаторії є всі належні умови. Панові Кушніру є з чим порівнювати, адже раніше пацієнтів доводилося приймати у старій будівлі, де було лише три кімнати. Нині ж лише один його кабінет поділений на три блоки – з окремими кімнатами для огляду дітей та дорослих: «Найперше, тут тепло, і це дуже важливо для огляду малечі. Тепер у нас також є обладнання для взяття аналізів, інтернет. Є фізіокабінет і навіть денний стаціонар».

Зі свого боку, міський голова Дніпра Борис Філатов наголосив: мерія втілює багато проєктів у різних сферах муніципального господарства. «Коли ми заявляємо про створення у Дніпрі єдиного медичного простору, це передбачає роботу не лише в центральних районах міста – на великих житломасивах – і не лише ремонти у базових міських лікарнях. Це також створення сучасної інфраструктури у приватному секторі та віддалених районах. Адже люди всі рівні, усі — наші земляки. Тож розвиток має бути рівномірним», — сказав Борис Філатов.

Підписка на розсилку Дніпровської міської ради
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner.
Дніпровська міська рада не несе відповідальності за роботу сервісу.
Підписка на електронну газету Дніпровської міської ради
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner.
Дніпровська міська рада не несе відповідальності за роботу сервісу.